Sunday, 20 May 2012

kawan itu..UNIK dan INDAH

woot.. woot..
Assalamualaikum w.b.t. semua.
Alhamdulillah masih diberi peluang utk bernafas sehingga saat ini. :)
woahh, lama gilak tak update ini blog. haihh bersarang, bersawang laman sesawang aku ni. haha. maaf lah terlalu lama x update blog sbb busy gilak akhir akhir ni.  #konon je tuh. haha. haa, korang apa khabar? sihat kah? harap2 sihat ja noo..

okayy,before aku mula melalut yg bkn2, moh le kite start cite ape yg tersirat di sebalik tajuk entry tu haa.
 [ayat, kemain lagi, mcm sasterawan] kuikui. :D

semua org sgt memerlukan kawan kan. lagi2 mesti lah korang pon nk kawan yang baik and sanggup bersusah payah,bersenang bersama kan. 


okay, now masuk cite den yoo. hihi.


bagi aku, kawan itu unik and tersangat lah indah. sebab bila kite berkawan, and in the same time, kite berkorban dgn bersusah, bersenang sama sama, kite akan rase keakraban hubungan persahabatan. and kenapa aku ckp kawan itu UNIK? sebab ia boleh jadi unik bile berkawan dgn bangsa lain and ikatan persahabatan tu jadi sgt rapat.

okayy, for example, aku lah kan, aku ada 3 org best friend, che aa, tasha, yati. kitorang kenal start kat UPM lah. tp kitorang sgt rapat. sampai 1 mase ni, masa sem 2, dlm kelas kitorang ade sorang foreigner ni. die duduk sorang2 je kat kelas, kesian pulak aku tgk. nak ajak berbual, aku takut, al-maklumlah, x roti sgt  nak berburak omputeh ni,


dalam minggu ke 4 cm tu, baru kitorang mula bercakap dgn dia, and nama die MIN KI LEE. org KOREA you alls. hehe, kemain seronok nye si yati ni haa. biasa le org gilak korean kan, cenggituh lah gamaknya, haha.  dlm minggu tu jgak kitorang dpt assignment yg kena buat dlm group and buat kat luar kampus based on theme   yg kitorang dapat. okay,start from that, kitorang makin rapat ngan si min ki oppa ni, sekali dgn bdk cina #tuantuan nama dia. n skrg pon kalau hangout pon dgn dorang sekali jgak, seronok gilak. hehe.


us :)

min ki oppa :)
us again :)




tp syg nye, min ki oppa cuma 1 sem je die kat UPM ni, sbb die exchange student. and bulan 7 ni dah balik korea dah, aiyakk, kitorang x tahu lah cm ne rase nnti kalau min ki oppa ni xde. mmg terasa lah kan. yela kalau g makan tu sume sama sama.

amboii, byk jgak yg aku cuba merepek atas fakta ni, haha, [ayat pon dah mcm x betul], haha.


a good friends is know all your best stories
a best friends is has lived them with you



#harap korang suka entry ni :)

No comments:

Post a Comment